YANMAR SÄTTER DEN GLOBALA STANDARDEN FÖR BÅTMOTORER

Yanmar

Varumärket Yanmar registrerades 1920. Genom att koppla en motor till en riskokare började Yanmar utveckla motordrivna riskokare. Detta var den första motordrivna riskokaren som började säljas i Japan.

Knappt 90 år senare är Yanmar en av världens största tillverkare av dieselmotorer. Årsvolymen är ca 400.000 motorer från 4 hk upp till 5000 hk. Yanmar tillverkar även gasturbiner, generatoraggregat, traktorer, entreprenadmaskiner, park – och trädgårdsmaskiner, insprutningssystem, transmissioner och fiskebåtar.

De marina motorerna från Yanmar sätter globala standarder för prestanda, effektivitet och hållbarhet. Yanmar är kompromisslösa i sin utveckling och levererar den senaste tekniken som standard i hela deras sortiment. De fokuserar på komfort, säkerhet och en låg total ägandekostnad, samtidigt som deras motorer levererar enastående kraft och hastighet.

De mindre motorerna från Yanmar har även blivit den globala standarden inom segelbåt och småfarkostsframdrivning. Yanmar tar teknologin från deras större motorer till mindre applikationer vilket ger stora fördelar gällande bränsleeffektivitet, ökad kraft och renare drift för att leverera 5x Best in Class-funktioner.

Common rail-teknik

Som en ledande tillverkare av dieselmotorer integrerar Yanmar den mest avancerade common rail-tekniken i deras innovativa marina motorer.

Common rail-teknik är ett digitalt kontrollerat bränsleinsprutnings- och sensorsystem med högt tryck som optimerar motoreffektivitet och prestanda. Detta resulterar i minskade utsläpp, minimalt ljud och ökad toppeffekt, vilket förbättrar motorns totala effektivitet och komfort ombord.

Flera sensorer i motorn läser intelligent av driftsförhållanden och prestandakrav för att sedan skicka informationen till motorns ECU. Systemet övervakar gaspositionen, olika temperaturer, bränsletryck, insugslufttryck och både vev- och kamlägen. Baserat på feedbacken från sensorerna, reglerar ECU bränslet från bränslespumpen för att får den optimala motorgången och bränslemängden. Detta styr exakt när och hur mycket bränsle som ska injiceras.
Ursprungligen utvecklad för att uppfylla strikta fordonsutsläppsbestämmelser, har den allmänna common rail-tekniken som används i Yanmars marina motorer anpassats och är specifika för varje Yanmar-modell. Självklart uppfyller de Yanmars strikta tekniska standarder. Detta ger dig den senaste tekniken inom marin dieselteknik och deras produktutbud av 5x Best in Class-motorer.

Lidingö Marin är idag en av Sveriges äldsta återförsäljare av Yanmar

i ca 50 år har vi varit auktoriserade Yanmar, vilket gjort att vi har samlat på oss en hel del erfarenhet av att serva och reparera Yanmarmotorer. Med tiden växte även vårt Yanmar reservdelslager och idag har vi Sveriges största och bredaste sortiment.

Yanmar reservdelar på nätet i 20 år. Vår trogna webshop har hjälpt oss att växa men nu kommer den på sikt att bytas ut mot en ny som är mer uppdaterad och har ännu mera information som är nyttig när man ska beställa delar online, allt för att man inte ska känna sig osöker på vad man behöver så att det blir rätt från början.

Den nya webshopen hittar man på butik.lidingomarin.se

Sedan några år tillbaka har vi även denna sida (Yanmarcenter.se) för frågor och svar om allt som rör Yanmar