Yanmar

Yanmar sätter den globala standarden för båtmotorer

Yanmar Diesel Engine Co, Ltd grundades 1910 av Magokichi Yamaoka i Osaka, Japan.

Varumärket Yanmar registrerades 1920. Genom att koppla en motor till en riskokare började Yanmar utveckla motordrivna riskokare. Detta var den första motordrivna riskokaren som började säljas i Japan.

Knappt 90 år senare är Yanmar en av världens största tillverkare av dieselmotorer. Årsvolymen är ca 400.000 motorer från 4 hk upp till 5000 hk. Yanmar tillverkar även gasturbiner, generatoraggregat, traktorer, entreprenadmaskiner, park – och trädgårdsmaskiner, insprutningssystem, transmissioner och fiskebåtar.

De marina motorerna från Yanmar sätter globala standarder för prestanda, effektivitet och hållbarhet. Yanmar är kompromisslösa i sin utveckling och levererar den senaste tekniken som standard i hela deras sortiment. De fokuserar på komfort, säkerhet och en låg total ägandekostnad, samtidigt som deras motorer levererar enastående kraft och hastighet.

De mindre motorerna från Yanmar har även blivit den globala standarden inom segelbåt och småfarkostsframdrivning. Yanmar tar teknologin från deras större motorer till mindre applikationer vilket ger stora fördelar gällande bränsleeffektivitet, ökad kraft och renare drift för att leverera 5x Best in Class-funktioner.

Common rail-teknik

Som en ledande tillverkare av dieselmotorer integrerar Yanmar den mest avancerade common rail-tekniken i deras innovativa marina motorer.

Common rail-teknik är ett digitalt kontrollerat bränsleinsprutnings- och sensorsystem med högt tryck som optimerar motoreffektivitet och prestanda. Detta resulterar i minskade utsläpp, minimalt ljud och ökad toppeffekt, vilket förbättrar motorns totala effektivitet och komfort ombord.

Flera sensorer i motorn läser intelligent av driftsförhållanden och prestandakrav för att sedan skicka informationen till motorns ECU. Systemet övervakar gaspositionen, olika temperaturer, bränsletryck, insugslufttryck och både vev- och kamlägen. Baserat på feedbacken från sensorerna, reglerar ECU bränslet från bränslespumpen för att får den optimala motorgången och bränslemängden. Detta styr exakt när och hur mycket bränsle som ska injiceras.
Ursprungligen utvecklad för att uppfylla strikta fordonsutsläppsbestämmelser, har den allmänna common rail-tekniken som används i Yanmars marina motorer anpassats och är specifika för varje Yanmar-modell. Självklart uppfyller de Yanmars strikta tekniska standarder. Detta ger dig den senaste tekniken inom marin dieselteknik och deras produktutbud av 5x Best in Class-motorer.

Du hittar dina Yanmar reservdelar hos Lidingö Marin

Eftersom det finns så många Yanmar modeller, är det väldigt viktigt att du vet vilken årsmodell och typ av Yanmar motor du har så du hittar rätt reservdelar.

Vi hjälper dig gärna med detta om något skulle vara oklart.

När du fastställt vilken motor du behöver reservdelar till, eller om du redan hade koll på detta i förväg, hittar du de modellspecifika reservdelarna till just din motor här.

Idag är vi landets ledande leverantör av reservdelar till Yanmar motorer. Vi har även verkstad ute på Lidingö där vi kan hjälpa till med service och reparationer av din Yanmarmotor, drev och backslag. Bor du inte i närheten kan du skicka hit vattenpump, bränslepump drev eller hela motorn om så skulle behövas.