Leveranstid på Yanmar reservdelar

Fråga:
Hur långt tid tar det normalt att få sina reservdelar levererade, bor i en mindre småstad där jag tycker det finns begränsad tillgång på reservdelar till mi Yanmarmotor.

Svar:
Leveranstiden på reservdelar kan variera beroende på vart i Sverige man befinner sig normalt är det 1-4 dagar. Bor man i en mindre stad så kanske inte speditören har daglig utkörning, då kan det bli längre tid. Bor man i en större stad och vill ha sina Yanmar reservdelar skickade, exempelvis. Göteborg, Malmö är leveranstiden 1-4 dagar. Lokala avvikelser kan förekomma.

Reservdel på lager hos Lidingö Marin: 1-2 dagar
I bästa fall har vi reservdelen på lager och den skickas samma dag, då kan man ha den redan följande vardag, beställer man sent på dagen så att reservdelen går i väg näst följande dag blir det 2 dagar.
Reservdel på Yanmars lager i Holland: 2-4 dagar
I värsta fall så beställs delen sent på dagen och vi har den inte på lager.
Då skickas delen från Yanmars lager i holland nästföljande dag (dag 1) och vi får den sent på eftermiddagen dagen efter (dag 2). Eftersom vi fick delen sent så går den inte väg förens ytterliggare 1 dag (dag 3) och levereras till kunden dagen efter (dag 4)nmar

Naturligtvis är inget av ovanstående skrivit i sten men det är normal förfarandet.

2 svar på ”Leveranstid på Yanmar reservdelar”

  1. Funkar tyvärr inte så som ni beskriver verkar omöjligt att få tag i reservdelar nu. Har väntat i 14 dagar min grävmaskin står då helt stilla.

    1. Hej Martin, vad är det för reservdel du är ute efter? Om det kommer från Japan kan det ta längre tid, men inte så lång tid som 14 dagar, 5 brukar vi säga. Dessvärre så är det lite problem runt om i världen som gjort vissa reservdelar tillfälligt lite svårare. Än så långe är det bara 2 artiklar som vi upplevt problem med och det är bälgarna till segelbåtsdrev. Nu har vi iof fått in den stora bälgen, men den lilla kommer inte förens 2 juni (beställdes i december).
      Men kolla gärna med oss, vi har upptäckt genom åren att felet ofta ligger hos lokala leverantören och när vi tagit hem den så har vi faktiskt fått den som beskrivits i detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *