Ingen larmsignal – Yanmar 2GM

Fråga: Larmsignalen ljuder inte när jag vrider på nyckeln och sätter på tändningen. Den börjar dock fungera efter att man kört motorn riktigt varm, ca 1 timmes gång. Då hoppar den igång när jag stänger av motorn. Larmsignalen fungerar då också om jag vrider på tändningen igen. Men bara så länge motorn är riktigt varm.
Bakgrunden är denna: jag köpte båten i fjol och då fungerade larmsignalen utan problem och motorn startade direkt trots att den stått på land ca 5 säsonger. Kopparpasta i kontaktstyckena orsakade att motorn gick varm då cirkulationspumpen inte fick ström. Larmsignalen ljöd då under hela händelsen och blev tyst efter att motorn svalnat. Efter det har larmsignalen betett sig som jag beskriver ovan. Vad kan var fel?
Ps: Jag har rengjort kontaktstyckena med Bräkleen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *