Yanmar sätter den globala standarden för båtmotorer

Men först lite om oss.
Du hittar dina Yanmar reservdelar hos Lidingö Marin vart du än befinner dig

Det finns många Yanmar modeller, se till att du vet vilken modellbeteckning du har på din Yanmarmotor så kan vi hjälpa dig att hitta rätt reservdel.

Vi skickar delarna vart du än befinner dig, över hela Sverige eller världen. Längst vi har skickat reservdelar hitintills är till Brasilien och Kuba.

Vi hjälper dig gärna med detta i vår Modellguide. Där kan du få hjälp med hur man identifiera sin motormodell och hur modellbeteckningen är uppbyggd.

Vet du vilken motormodell du har kan du enkelt beställa reservdelar till just din motor via vår webshop.
Här är länk till vår befintliga webshop http://lidingomarin.bai.nu/

Vi håller även på att arbetar med en ny modernare uppdaterad shop som man kan gå in och titta i, med tiden kommer denna ersätta den befintliga för beställning av alla reservdelar till din Yanmarmotor.

Yanmar Diesel Engine Co, Ltd grundades 1910 av Magokichi Yamaoka i Osaka, Japan.

Varumärket Yanmar registrerades 1920. Genom att koppla en motor till en riskokare började Yanmar utveckla motordrivna riskokare. Detta var den första motordrivna riskokaren som började säljas i Japan.

Knappt 90 år senare är Yanmar en av världens största tillverkare av dieselmotorer. Årsvolymen är ca 400.000 motorer från 4 hk upp till 5000 hk. Yanmar tillverkar även gasturbiner, generatoraggregat, traktorer, entreprenadmaskiner, park – och trädgårdsmaskiner, insprutningssystem, transmissioner och fiskebåtar.

De marina motorerna från Yanmar sätter globala standarder för prestanda, effektivitet och hållbarhet. Yanmar är kompromisslösa i sin utveckling och levererar den senaste tekniken som standard i hela deras sortiment. De fokuserar på komfort, säkerhet och en låg total ägandekostnad, samtidigt som deras motorer levererar enastående kraft och hastighet.

De mindre motorerna från Yanmar har även blivit den globala standarden inom segelbåt och småfarkostsframdrivning. Yanmar tar teknologin från deras större motorer till mindre applikationer vilket ger stora fördelar gällande bränsleeffektivitet, ökad kraft och renare drift för att leverera 5x Best in Class-funktioner.

Common rail-teknik

Som en ledande tillverkare av dieselmotorer integrerar Yanmar den mest avancerade common rail-tekniken i deras innovativa marina motorer.

Common rail-teknik är ett digitalt kontrollerat bränsleinsprutnings- och sensorsystem med högt tryck som optimerar motoreffektivitet och prestanda. Detta resulterar i minskade utsläpp, minimalt ljud och ökad toppeffekt, vilket förbättrar motorns totala effektivitet och komfort ombord.

Flera sensorer i motorn läser intelligent av driftsförhållanden och prestandakrav för att sedan skicka informationen till motorns ECU. Systemet övervakar gaspositionen, olika temperaturer, bränsletryck, insugslufttryck och både vev- och kamlägen. Baserat på feedbacken från sensorerna, reglerar ECU bränslet från bränslespumpen för att får den optimala motorgången och bränslemängden. Detta styr exakt när och hur mycket bränsle som ska injiceras.
Ursprungligen utvecklad för att uppfylla strikta fordonsutsläppsbestämmelser, har den allmänna common rail-tekniken som används i Yanmars marina motorer anpassats och är specifika för varje Yanmar-modell. Självklart uppfyller de Yanmars strikta tekniska standarder. Detta ger dig den senaste tekniken inom marin dieselteknik och deras produktutbud av 5x Best in Class-motorer.