Tätningsmassa till segelbåts drevs bälg SD20

Fråga: Hittar inte så mycket material på nätet för byte av bälgen till Yanmar segelbåtsdrev. Hittade däremot på Volvo Penta att man skulle ha en tätningsmassa vid montering av bälgen, gäller det även på Yanmar?

Svar: Ingen av Yanmars böcker säger något om något tätningsmassa fett eller dylikt vid montering av bälgarna. Montera bälgarna som dom är utan något annat. Däremot så ska man ha THREEBOND 1215 på skruvarna vid återmontering av underhus mot överhus och vid lagerhuset.

2 svar på ”Tätningsmassa till segelbåts drevs bälg SD20”

  1. Jag har ett S-drev SD 20 från 2002 och ska byta bälg Min fråga ska man byta båda för det är 2 st? Vilka delar behörver man köpa in för detta byte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *