HVO100 för Yanmarmotorer

I dagsläget görs det tester för att utvärdera HVO100. Tills dess är klart rekommenderar Yanmar INTE att man kör på HVO100 diesel.

HVO100 uppfyller standardkravet för bränsle (EN590 om jag minns rätt) motor kommer att gå och kunna köras på bränslet men man vet inte vilka följder det har på motorn över tid. Eller hur packningar och slangar reagerar på detta. Så tills annat sägs så rekommenderas det inte att köra på HVO100.

11 svar på ”HVO100 för Yanmarmotorer”

 1. Har testerna i juli 2020 angående HVO100 i Yanmarmotorer resulterat i någon rekommendation?

 2. Hej. Har testerna avslutats och givit något resultat. Jag har en 3GM30 som jag skulle vilja köra på HVO100. Är det ok?

  1. Vi har inte fått någon uppdatering om testerna på HVO 100.
   Återkommer i ärendet efter att vi kollat upp om testerna är avslutade eller om det finns några rekommendationer om detta.

   1. Vi har fortfarande inte fått svar i frågan men ligger på Yanmar för ett svar om HVO100

    1. Senaste svaret från Yanmar ang. användning av HOV 100 i deras motorer.

     ”I dagsläget så har vi tyvärr inget godkännande av HVO från Yanmar.

     Vi kan givetvis inte förbjuda någon att använda HVO, och vi har hört talas om fall där man använt HVO i våra maskiner. Viktigt att tänka på är att om man använder HVO och något händer med motorn som man kan härleda till bränslet så gäller inga garantier.

     Risken som vi ser är att vissa gummidelar kan påverkas negativt av HVO-bränslet. Men detta är något vi först måste test och verifiera innan vi kan svara på detta.

     Vi har lyft frågan internt och vår utvecklingsavdelning tittar närmare på detta.”

  1. Hej Lars, vi har inte fått någon uppdatering ang. användandet av HVO. Vi tar upp frågan för att se om det har hänt något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *