Gavelpackning till värmeväxlare 2GM20F

Fråga: Jag har köpt gavelpackningarna till min Yanmar 2GM20F, de är en rundtätningsring med som ett V i mitten, ser ut som ett peace märke. Men det visade sig att när jag tog bort gavlarna på min värmeväxlare så är det inte ett V i mitten utan ett rakt sträck istället.
Har tittat en extra gång på sprängskissen och det ser ut som om det är ett V på skissen även om det är svårt att tyda. Har ni någon tätning för gaveln som är som den jag har på min motor?

Svar: Om man tittar igenom reservdelsböckerna på Yanmar på 2GM20F så är det den med ett V i mitten man ska ha. Däremot så tittar man på 2GM20F-YEU så hittar man att de bytte tillverkare av värmeväxlare vid något tillfälle och att den då fick en annan tätning. Det är inget motornummer eller serienummer som talar om när detta skedde så man får helt enkelt ta bort gaveln och kolla vilken typ av tätning man behöver. Klistrar in en bild på båda tätningarna som du nämner.

Gavelpackningar 2GM20F
V-tätning i mitten 128695-44070
Rak tätning i mitten 128297-44030

Tidigare innan den o-ringen med rakat tätningen så fanns det en variant med en vanlig o-ring där man la som en list som tätade i delningen. Senare så kom o-ringen med den raka tätningen ”inbyggd” som en enhet. Finns med på skisserna men den har idag utgått och ersatts av tätning 128297-44030.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *